• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | str. Florarii 4, Parter 5P, or. Chișinău, Republica Moldova.

Criterii de care să ții cont în momentul alegerii saltelei

Criterii alegere salteaCriterii alegere saltea

Fiecare din noi își petrece în jur de 9-10 ore pe zi în pat. De aceea, salteaua pe care dormim joacă un rol important pentru calitatea somnului și sănătatea noastră. O saltea bine aleasă îți va oferi un confort maxim și un somn liniștit zi de zi. Astfel, înainte de a achiziționa o saltea, ar trebui să consulți internetul sau consultantul din magazin.

 În momentul alegerii saltelei, fiecare din noi ar trebui să țină cont de unele lucruri, cum ar fi:

Înălțimea saltelei

În unele cazuri, înălțimea unei saltele depinde de înălțimea patului, iar în altele de nivelul de confort de care ai nevoie. De aceea, atunci cînd poți opta pentru înălțimea dorită, analizează caracteristicile fiecărui tip de saltea sau întreabă un consultant care este diferența dintre tipurile de saltele ce au aceleași înălțimi. Acestea se pot diferenția după structură, densitate, duritate, numărul de kg recomandat de persoană, etc.

Dimensiunile necesare

Dimensiunile unei saltele este unul dintre principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci cînd îți alegi salteaua. Astfel, trebuie să știi exact care este lungimea și lățimea saltelei de care ai nevoie, astfel încît aceasta să se potrivească perfect patului. Dimensiunile unei saltele trebuie calculate în centimentri, de aceea dacă ai nevoie de mărimi nestandarte, nu trebuie să îți faci griji, pentru că le poți realiza la comandă.

Numărul de kg recomandat pe persoană

În funcție de salteaua aleasă, aceasta are un număr maxim de kg recomandat de persoană. Pentru saltelele cu arcuri bloc kilogramele maxime recomandate de persoane sunt între 85 kg și 130 kg, în funcție de îălțimea acesteea. Pentru saltelele cu arcuri individuale nr. maxim de kilograme este de 110 kg/persoană, pentru saltelele cu memory sau memory+poliuretan 130 kg/persoană, iar pentru cele din poliuretan de 200kg/persoană.

Structura și duritatea saltelei

În funcție de structura interioară a saltelei este determinate rigiditatea și densitatea acesteea. O saltea cu arcuri poate fi de o duritate înaltă sau medie, în funcție de tipul acesteea, o saltea cu spumă de memorie este în mediu moale, iar cea din poliuretan este tare. De asemenea, structura saltelei determină gradul de confort și modul de susținere a coloanei vertebrale.

Husa saltelei

Un criteriu de care ar mai trebui să ții cont este materialul din care este confecționată husa saltelei. De obicei, aceasta este matlasată și realizată din țesătură Jacquard. Aceasta este compusă din 70% bumbac și 30% fibră sintetică.

Dacă dorești să probezi sau să alegi o saltea, ne poți vizita în showroom-ul nostru ce se află pe str. Florăriei 4, sec.Rîșcani

Află prețul

...