• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | str. Florarii 4, Parter 5P, or. Chișinău, Republica Moldova.

8 pași ce te vor ajuta să te bucuri de un somn de calitate

În cele mai dese cazuri, mulți dintre noi nu au parte de un somn odihnitor și suficient. Chiar dacă mulți dintre noi știu care sunt beneficiile somnului, dar și consecințele somnului insuficient, puțini conștientizează sau sunt capabili să respecte un program anume. De aceea, îți prezentăm câțiva pași ce te vor ajuta să te bucuri din plin de un somn de calitate.

 1. Fă-ți un regim de somn prin stabilirea unui număr de ore pe care le vei dormi(7-9 ore), dar și ora la care te vei culca și te vei trezi

2. Fii motivat. Scrie undeva toate benefciile somnului și citeștele cât mai des pentru a fi mai motivat spre obținerea rezultatului dorit

3. Încearcă să ajungi să respecți programul de somn treptat. E mult mai bine să te culci cu câte 15 minute mai devreme, decât să te culci odată cu 2 ore mai devreme. Altfel, șansa de a ajunge și a respecta programul dorit este mult mai mare.

4. Renunță să privești televizorul sau să stai în telefon, tabletă înainte de somn. Acest lucru te poate sustrage și nici nu vei observa cum a trecut timpul, iar tu te-ai culcat mai târziu decât ai planificat

5. Renunță la alimentele stimulante, cum ar fi mirodeniile, ciocolata, zahărul înainte de somn. Acestea stimulează sistemul digestiv.

6. Chiar dacă e weekend și știi că vei putea dormi mai mult următoare zi, nu te abate de la program cu mai mult de o oră. Acest lucru îți poate afecta regimul din timpul săptămânii.

7. Dacă vrei să tragi un pui de somn fii atent la ce parte a zilei este. Specialiștii recomandă ca atunci când vrei să dormi puțin în timpul zilei, somnul să nu depășească durata de 30 de minute.

8. Analizeză progresul făcut. Acest lucru te va ajuta să nu te abați de la obiectivul stabilit și va face posibil să analizezi lucrurile ce nu te încurcă uneori să respecți programul stabilit.

Află prețul

...