• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | str. Florarii 4, Parter 5P, or. Chișinău, Republica Moldova.

Efectele somnului pentru sănătatea ta

Somnul reprezintă un factor extrem de valoros pentru sănătate. Fiecare oră în care dormim este foarte importantă pentru fiecare din noi, deoarece insuficiența de somn poate avea efecte destul de grave asupra aspectului nostru și asupra sănătății, cum ar fi oboseala, insuficiența de energie, etc.

 De aceea, este foarte important ca fiecare dintre noi să beneficieze de un somn de calitate. În momentul în care ai parte de un somn suficient vei avea parte de o mulțime de efecte pozitive ce îți vor modifica mult stilul tău de viață și viziunile tale asupra acesteea.

O persoană ce se odihnește toate cele 8 ore preconizate, are o capacitate de concentrare mai înaltă decît persoana ce duce lipsă de somn. De asemenea, un alt efect este modul de reacționare în diverse situații.

Încă un factor care este afectat de către somn este inteligența și capacitatea de memorare. Deseori, se întîmplă ca atunci cînd te pregătești sau te pregăteai de examene noaptea tîrziu, să te confrunți cu probleme de asimilare a materialului. De aceea, atunci cînd înveți toată noaptea fără a te odihni vei afecta memoria, astfel încît nu vei putea învăța aproape nimic. Iar în cazul în care vei memora o anumită informație apoi vei dormi toate cele 8 ore stabilite vei putea acumula mult mai multe cunoștințe, deoarece în timpul somnului creierul prelucrază și procesează toată informația ce a fost acumulată în timpul zilei.

Un alt efect al somnului asupra sănătății noastre este îmbunătățirea sistemului imunitar și posibilitatea înfrîngerii unor boli sau infecții. Un exemplu poate fi gripa, în cazul insuficienței de somn riscul de a răci este mult mai mare decît atunci cînd dormi bine.

Pe lîngă factorii enumerați mai sus, lipsa de somn poate duce la schimbarea stării de spirit, adică la exteuare, oboseală și lipsă de energie și la modificarea aspectului fizic, piele palidă, cearcăne, etc.

 

Deci, nu uita că somnul are un rol important asupra corpului nostru, asupra sănătății spirituale, mintale, etc. Astfel, asigură-ți o odihnă calitativă prin respectarea celor 8 ore de somn și vei observa de cîte schimbări pozitive vei avea parte. De asemenea, nu uita că salteaua la fel joacă un rol important asupra calității somnului nostru.

Află prețul

...