• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | str. Florarii 4, Parter 5P, or. Chișinău, Republica Moldova.

Cum să creezi un mediu perfect pentru somn relaxant

Fiecare din noi știe că somnul suficient joacă un rol foarte mare asupra sănătății și aspectului nostru fizic. Acesta poate influiența starea noastră din timpul zilei, dispoziția, energia de care dispunem, etc.

De aceea, pentru a avea parte de un somn odihnitor, avem nevoie nu doar de a respecta cele 8 ore necesare pentru odihnă, dar și să creăm un mediu ideal pentru somn.

 Pentru mai multe efecte ale somnului asupra noastră, poți citi articolul: Efectele somnului pentru sănătatea ta

Pentru a beneficia de o odihnă calitativă, ai nevoie în primul rînd de un pat sau de o somieră ce are dimensiunile potrivite pentru tine, astfel încît să dispui de suficient spațiu, acesta te va ajuta să creezi un mediu confortabil. De asemenea, patul/somiera trebuie să fie de o calitate înaltă, să oferă un suport adecvat saltelei și în primul rînd corpului tău.

Un alt factor ce te va ajuta să ai parte de un somn relaxant este salteaua. Aceasta trebuie să fie așezată pe un suport drept și bun, să fie de aceleași dimensiuni ca și patul/somiera și să îndeplinească atît caracteristicile ce le are, cît și propriile tale necesități. De asemenea, nu uita că pe piață există o mulțime de saltele de înaltă calitate, însă caracteristicile acestora trebuie comparate pentru a alege o singură saltea ce se va potrivi perfect dorințelor tale.

Un alt accesoriu de care ai nevoie este perna. Aceasta este obiectul ce îți poate oferi un suport adecvat și o relaxare perfectă după o zi grea și încărcată. O pernă aleasă într-un mod corect este în primul rînd o pernă ce nu creează puncte de presiune asupra corpului, nu duce la apariția durerilor de spate sau de gît și susține într-un mod corespunzător corpul și coloana vertebrală, cum ar fi perna Memory Foam.

Așternuturile naturale și moi, ce nu alunecă sau se șifonează reprezintă de asemenea un rol important pentru calitatea somnului nostru. Încearcă să optezi pentru lengerie de pat confecționată din bumbac, bambus sau alte materiale naturale și calitative.

Află prețul

...